Vrácení do 14 dnů

nepoužité zboží

10 poboček

pro osobní odběr

ZDARMA Doprava

nad 2500 Kč

Kokosový cukr

Kokosový cukr

Kokosový cukr je tradičním sladidlem v celé jihovýchodní Asii. Základní surovinou pro jeho výrobu je sladký nektar z květů kokosových palem, který se získává naříznutím celého palmového okvětí. Nektar je pak velmi pomalu zahříván, čímž se z něj postupně odpařuje voda. Výsledkem celého procesu jsou pak drobné hnědé krystalky velmi příjemné sladké chuti s karamelovým podtónem. Chuť kokosového cukru se však může během roku lehce měnit v závislosti na sklizni a poddruhu palmy, z níž je vyráběn. Kokosový cukr má glykemický index 35 (GI), což je nižší hodnota než u třtinového cukru nebo sirupu z agáve. Je tedy velmi vhodný pro diabetiky. Je velmi bohatý na minerály (K, Mg, Zn, Fe), což příznivě působí na elektrolytovou rovnováhu lidského těla. Kokosový cukr také obsahuje 14 aminokyselin a množství vitaminů - B1, B2, B3, B6 a C (23,4mg/100g ! ). Kokosový cukr pomáhá udržovat stálost vnitřního prostředí, podporuje imunitní systém a působí blahodárně na celý organismus. Kokosový cukr lze používat jako plnohodnotnou náhradu za jakékoli sladidlo.

V této kategorii nejsou žádné produkty.